Kedves Ügyfeleink!

Bár az EPR-adatszolgáltatás nem tartozik a vállalt feladataink közé, tudjuk, hogy több ügyfelünket is érinti ez a kötelezettség, emiatt szeretném továbbítani az Adózóna egyik írását, amely egy közelgő, fontos határidőre hívja fel a figyelmet.

Kérem, hogy akinek ezzel kapcsolatban teendője van, minél előbb egyeztessen egy EPR-adatszolgáltatásban jártas szakemberrel, hogy a szükséges bevallásai rendben legyenek.

Üdvözlettel:
Véghné Csillag Tímea
Fibra Kft.

„Az EPR-adatszolgáltatások módosítása és pótlása

A jogszabályi rendelkezések alapján az EPR-adatszolgáltatásokat a tárgyévet követő év január 1. napja és március 31. napja között 1 alkalommal lehet módosítani.
Ez azt jelenti, hogy a 2023. harmadik és negyedév vonatkozásában benyújtott adatszolgáltatásokat 2024. március 31-éig módosíthatják az érintettek.
Bár a jogszabály nem tartalmaz az elmaradt adatszolgáltatások pótlására speciális szabályt, értelmezésünk szerint erre is csak 2024. március 31-éig van lehetőség.

Mivel az adatszolgáltatás elmulasztása vagy hibás teljesítése szankciókkal (hulladékgazdálkodási bírság) járhat, minden gazdálkodónak célszerű felmérni, hogy megfelelően teljesítette-e a kötelezettségeket. Abból a szempontból is érdemes ezt a vizsgálatot lefolytatni, hogy nem jelentettek-e be a jogszabályi előírásnál nagyobb termékmennyiséget, ez ugyanis indokolatlan többletköltséget eredményezhet.”